Agencija upisana u registar posrednika pod red. br. 1415

RGZ procenio vrednost svih stanova u Srbiji: Informacije uskoro dostupne svima

Republički geodetski zavod (RGZ) je procenio vrednost svih stanova u Srbiji i omogućio pristup ovim informacijama za sve profesionalne korisnike. 

Uskoro će pristup biti besplatno omogućen svim građanima Srbije. Sada svi mogu da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti putem novog eKatastara na portalu digitalnih usluga RGZ-a. Na taj način je postavljen treći od ukupno četiri stuba katastara za 21. vek, saopštio je RGZ.

Međunarodni standardi i transparentnost

Procena je urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti, čime RGZ postavlja nove standarde u transparentnosti i pouzdanosti podataka. Implementacija ove usluge donosi brojne prednosti, kao što su značajno unapređenje stabilnosti i predvidivosti tržišta nekretnina.

Prednosti za investitore, kupce i prodavce

Usluga pruža sigurnost investitorima, kupcima i prodavcima, omogućavajući im da donose informisane odluke na osnovu pouzdanih podataka. Transparentnost tržišta dodatno smanjuje mogućnost manipulacija i spekulacija, čime se doprinosi zdravom razvoju sektora nekretnina i šire ekonomije.

Posvećenost RGZ-a kvalitetu usluga

Republički geodetski zavod uvođenjem novih usluga pokazuje svoju posvećenost unapređenju kvaliteta usluga, obaveštenosti i zaštiti interesa građana Srbije. Reforma katastara i razvoj ovako važnih usluga za razvoj zdravog tržišta nepokretnosti urađeni su u okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji" koji Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom, zaključuje se u saopštenju.




Izvor: https://www.politika.rs/scc/clanak/618798/RGZ-procenio-vrednost-svih-stanova-u-Srbiji-informacije-uskoro-dostupne-svima