Agencija upisana u registar posrednika pod red. br. 1415

ODRŽANA SEDMA SEDNICA SEKCIJE ZA POSREDNIKE U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI

21. FEBRUAR 2024.

U Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga 20. februara 2024. godine, održana je sedma sednica Sekcije za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti. 

 

Sednici su prisustvovali Damir Borić, predsednik Grupacije, Nenad Đorđević, zamenik predsednika Grupacije, Dragan Mitrović, predsednik Sekcije, Članovi Sekcije za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti RPK Novi Sad i drugi posrednici koji posluje na teritoriji Južnobačnog upravnog okruga.

Predsednik Sekcije, Dragan Mitrović, upoznao je članove Sekcije i sve prisutne sa nizom aktivnosti koje su sprovede u 2023. godini i Planom rada Sekcije za 2024. godinu.

Damir Borić,  predsednik Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti izneo je analitičke podatke o članstvu posrednika u okviru Grupacije i izneo sve benefite koje posrednici imaju uključivanjem i zajedničkim aktivnostima na ostvarivanju boljeg ambijenta za poslovanje.

Glavna tema sastanka bila je Odluka Vlade RS o pristupu posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti podacima katastra nepokretnosti. Nenada Đorđevića, zamenik predsednika Grupacije upoznao je posrednike sa sporazumom koji je potpisan sa RGZ-om i uslovima za izdavanje izvoda iz baze podataka katastra nepokretnosti, kao i obukama koje će biti organizovane u narednom periodu. 

Takođe u fokusu bio je razgovor o formiranju nezavisnog portala za oglašavanje od strane posrednika. Smanjen promet nepokretnosti i povećani troškovi oglašavanja na portalima, u mnogome utiču na poslovanja. Formiranjem nezavisnog  portala omogućiće posrednicima  oglašavanje po povoljnijim uslovima i nezavisniji položaj od uticaja od strane oglasivača.

 

IZVOR: RPK Novi Sad