Agencija upisana u registar posrednika pod red. br. 1415

ODRŽANA PETA SEDNICA SEKCIJE ZA POSREDNIKE U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI

ODRŽANA PETA SEDNICA SEKCIJE ZA POSREDNIKE U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI

01. FEBRUAR 2023.

U Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga 31. januara 2023. godine, održana je peta sednica Sekcije za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, na kojoj je glavna tema bila izbor predsednika i zamenika predsednika Sekcije.

 

Za predsednika Sekcije izabran je Dragan Mitrović, direktor Mitrović nekretnine 2022, a Vladimir Rafajlović, menadžer Real House doo iz Novog Sada, za zamenika predsednika. 

 

Sednici su prisustvovali Damir Borić - predsednik Grupacije, Nenad Đorđević - zamenik predsednika Grupacije,  Članovi Sekcije za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti RPK Novi Sad i drugi posrednici koji posluju na teritoriji Južnobačnog upravnog okruga.

Predsednik Sekcije Dragan Mitrović upoznao je sve prisutne sa Planom rada Sekcije za 2023. godinu.

Nenad Đorđević - zamenik predsednika Grupacije upozao je članove Sekcije sa nizom aktivnosti koje su sprovede  od strane Radne grupe za pripremu izmena i dopuna Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti u redovnoj proceduri.

Povodom aktuelne teme i odgovornosti koju posrednici imaju prema Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma,  Branislav Petković, tržišni inspektor Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, upoznao je posrednike sa novina i načinom kontrole od strane tržišne inspekcije u narednom periodu.

Dogovoreno je da će članovi Sekcije nastaviti sa pokretanjem inicijativa i organizovanjem događaja na regionalnom nivou, radi unapređenja ambijenta za poslovanje i promociju dobre prakse.