Agencija upisana u registar posrednika pod red. br. 1415

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POSREDOVANJU U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI

01. AVGUST 2023.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti održana je u  Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga,  01. avgusta 2023. godine, u organizaciji Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine i Privredne komore Srbije.

 

Predstavnik Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Anđela Roglić, rukovodilac Grupe za razvoj usluga i Nacionalni brend Srbije predstavila je Nacrt zakona i upoznala prisutne posrednike o izmenma i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Naglasila je da su osnovni razlozi izmene Zakona suzbijanje sive ekonomije u prometu i zakupu nepokretnosti i Akcioni plan za sprovođenje Strategije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma za period 2022-2024. godine.

Damir Borić, predsednik Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije i Nenad Đorđević, zamenik predstavnika, istakli su značaj pomenutog Zakona i upoznali prisutne da je Grupacija posrednika u prometu nepokretnosti Srbije dugi niz godina radila na izmenama Zakona i uspela da se sve bitne odredbe uvrste u Nacrt zakona.

Pozvali  su sve prisutne da aktivno učestvuju u javnoj raspravi i svojim sugestijama i predlozima daju doprinos unapređenju pravnog okvira i iznalaženju najboljih zakonskih rešenja.

 

IZVOR: RPK Novi Sad.