Agencija upisana u registar posrednika pod red. br. 1415

Novi Sad, grad po mojoj meri – lokacija – Centar

Danas nastavljamo sa drugim u nizu tekstova o našem gradu, a odlučili smo se da Vam predstavimo jednu od turistički najzanimljivijih lokacija – centar.

 

Složićete se, Novi Sad je jedan od najlepših gradova u Srbiji, sa predivnim istorijskim i kulturnim nasleđem koje privlači posetioce iz Srbije i celog sveta. Jedan od najpoznatijih delova Novog Sada je njegov centar, koji je nezaobilazna destinacija za turiste i stanovnike grada.

 

Centar Novog Sada obuhvata nekoliko glavnih ulica, među kojima su najpoznatije:

-          Dunavska ulica, koja prolazi kroz srce centra grada. Dunavska ulica je pešačka zona i prepuna kafića, restorana, butika i prodavnica, što je čini idealnom za opuštanje i šetnju, a vodi do Dunavskog parka;

-          Zmaj Jovina ulica, još jedna ulica u sklopu pešačke zone u kojoj možete naći pregršt kafića i retorana. Svakodnevno možete videti ljude koji se opuštaju uz svoj omiljeni napitak. U ovaj ulici nalaze se i mnogi butici. Ali i spomenici kulture poput: spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju i Vladičanski dvor koji se nalaze jedan uz drugi, zatim na samom početku, a sa pogledom na Trg Slobode – Crkvu Imena Marijinog koja je ujedno i simbol ovog dela gradna;

-          Ulica Laze Telečkog je puna noćnih klubova i predstavlja jezgro noćnog života. Godinama unazad ova ulica se uveče pretvara u centar okupljanja mladih, ali i svih onih koji žele da se zabave uz muziku. Izbor noćnih klubova i kafića je veoma raznovrstan, te se ovde možete zabaviti uz tamburaški orkestar, rok svirke, ali i uz narodnu/folk muziku i komercijalnu stranu.

 

Već pomenuti Trg slobode, je ujedno i glavni trg u centru Novog Sada. Na trgu se nalazi zgrada Gradske kuće, koja je izgrađena u neoklasicističkom stilu i predstavlja jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. Pored Gradske kuće, na trgu se nalaze i druge značajne građevine, kao što su zgrada Vojvodjanske banke, Katolička crkva Imena Marijinog i Srpska pravoslavna crkva Svetog Georgija.

 

U centru Novog Sada nalazi se i Stari grad, splet ulica i trgova koji su najstariji delovi grada. Stari grad obuhvata Trg Republike, koji se nalazi između zgrada Srpskog narodnog pozorišta i Gradske biblioteke, kao i Riblja pijaca gde možete naći proizvode domaćih proizvođača. Riblja pijaca je ujedno i mesto gde se održava Novosadski noćni bazar koji je jedna od niza manifestacija koje privlače veliki broj posetilaca.

 

U centru Novog Sada možete pronaći i nekoliko muzeja i galerija, kao što su Muzej Vojvodine, Muzej savremene umetnosti Vojvodine i Galerija Matice srpske. Ovi muzeji i galerije predstavljaju bogato kulturno nasleđe Vojvodine i Srbije, i predstavljaju nezaobilaznu destinaciju za ljubitelje umetnosti.

Posebno je interesantna Sinagoga u Jevrejskoj ulici, u kojoj se održavaju brojni koncerti u kojima možete uživati.

 

Kada govorimo o ovom delu grada kao stambenoj zoni, godinama unazad je to jedna od najtraženijih lokacija kako za kupovinu, tako i za zakup nekretnina, pa je i očekivano što je najveća cena kvadratnog metra postignuta upravo u centru.

Popularne ulice za život su: Železnička ulica, Petra Drapšina, Laze Kostića, Maksima Gorkog kao i mnoge druge.

U prethodnih par godina ističu se zgrade kao što je Pupinova palata koja se nalazi odmah do glavne Pošte, i koja je veoma brzo postala novi simbol Bulevara Mihajla Pupina. Ovaj objekat je novi poslovni i stambeni centar, te u njemu možete naći banke, IT kompanije, restorane...

 

U ovom tekstu nismo pobrojali sve znamenitosti ovog dela grada, te ćemo se potruditi da u nekom od narednih tekstova pažljivo obradimo temu vezano za građevine koje daju posebnu čar gradskom jezgru.

 

Nekretnine iz naše ponude koje se nalaze na opisanoj lokaciji:

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000710/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000914/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000776/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000719/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000524/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000990/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000814/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000419/

https://najlepsistanovi.rs/stan/novi-sad/centar-ns/1000709/

 

 

Autor:

Danijela Sabljov

Menadžer prodaje

Br. Licence: 4441